Kursus mod fødselsangst

5-ugers kursus mod fødselsangst

Ja, jeg vil gerne have en e-mail, når der kommer nye blogindlæg om fødselsangst, psykologens tips til en fødsel med mindre angst og nye kursusdatoer!

Er du angst for at føde?

Holder fødselsangst dig fra at glædes over din graviditet?

Eller fra at turde at blive gravid?

Under dette 5-ugers live online kursus mod fødselsangst træner du målrettet og i dit eget tempo vha effektive psykologiske metoder og konkrete redskaber.

Målet med træningen er:

  • At angsten kommer til at fylde mindre i tankerne, så der bliver plads til glæde og til at glæde sig
  • At du kan tage hånd om angsten, så den ikke styrer dig
  • At du kan komme i gang med at gøre de ting, som angsten lige nu holder dig fra
  • At du har mindre selvkritik og bedre egenomsorg
  • At du får den bedst mulige fødsel, når den tid kommer

Hvem er træningskurset for?

Kurset er for dig, der er angst for at føde (tokofobi), både hvis du aldrig har født, og hvis du har født før. Og både hvis du lige nu er gravid, og hvis du ikke er gravid. Hvis du har fået fødselsangst, fordi du har været igennem en voldsom fødsel tidligere, er du også meget velkommen på kurset.

Her kan du læse mere om, hvad symptomerne på fødselsangst er, og se, om det passer på, hvordan du har det.

Hvem er træningskurset ikke for?

Kurset er ikke for dig, der kun er lidt nervøs for at føde: Hvis du ikke er angst for at føde, men nærmere lidt nervøs for det, vil jeg anbefale, at du tager på en rigtig god og helt almindelig fødselsforberedelse i stedet for dette kursus.

Kurset er heller ikke for dig, der lider af PTSD efter en traumatisk fødsel – Altså oplever hyppige flashbacks og mareridt, plus en række andre PTSD-symptomer (Læs mere om PTSD her). Den bedste behandling af PTSD er i stedet traumefokuseret terapi, så jeg vil anbefale dig at finde en psykolog, der har viden om og erfaring med at behandle traumer, og også gerne erfaring med at behandle fødselstraumer. Det er muligt at behandle PTSD efter traumatiske fødsler med god effekt.

Et træningskursus – Hvad er det?

Jeg har kaldt kurset et træningskursus for at understrege, at det først og fremmest drejer sig om at træne konkrete metoder, der hjælper mod angsten. Kurset er ikke kun undervisning, der giver dig viden om fødselsangst og viden om metoder til at bekæmpe fødselsangst. Dette kursus er kendetegnet ved, at du lærer nogle af de metoder, der virker mod fødselsangst, og når du har lært metoderne og afprøvet dem ved undervisningen, skal du træne med dem mellem undervisningsgangene. Hvis træningen skal have den størst mulige effekt på din fødselsangst, vil det kræve af dig, at du er klar på at skulle arbejde med metoderne. Men træningen foregår altid i dit tempo, og du vil aldrig blive presset til at gå hurtigere frem, end du ønsker.

Er det gruppeterapi?

Nej, det er ikke gruppeterapi, og det er ikke en støttegruppe.

Undervisningen foregår online på et hold, hvor du har mulighed for at forblive anonym overfor de andre deltagere på holdet. Dit billede bliver ikke vist på skærmen, og du må meget gerne nøjes med at logge ind med dit fornavn. Du vil ikke blive bedt om at fortælle din personlige historie i gruppen, og du skal heller ikke høre om andre kursusdeltageres fødselsoplevelser. Der vil selvfølgelig være mulighed for at stille spørgsmål og komme med kommentarer under den live undervisning via chatten, samt at stille spørgsmål til mig, når vi mødes til den ugentlige Q&A.

Hvornår starter kurset?

Næste træningskursus mod fødselsangst afholdes til efteråret.

Hvor afholdes kurset?

Kurset afholdes live og online med 5 undervisningsgange på Zoom. Du kan være med, uanset hvor i landet du befinder dig. Der er derudover 5 gange Q&A med underviseren, så du kan få besvaret dine spørgsmål løbende under forløbet. Al undervisningen optages, så hvis du ikke har mulighed for at deltage live, kan du se det senere, når det passer dig. Du har efterfølgende adgang til undervisningsmaterialet, både arbejdsark, lydfiler og videoer, i et helt år.


Hvem er underviseren?

Jeg hedder Ann Suhl Kristensen og er autoriseret psykolog, men har desuden en efteruddannelse som specialpsykolog i psykiatri, en ph.d. og en master i affektive lidelser. Jeg har forsket i angstlidelser, behandlet angstlidelser og været med til at opstarte flere angstklinikker i psykiatrien i Region Midtjylland

Jeg har nu egen praksis, hvor jeg har specialiseret mig i de forskellige psykiske vanskeligheder, der kan opstå i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel. Her behandler jeg bl.a. fødselsangst og PTSD opstået efter voldsomme fødsler.


Hvilke metoder mod fødselsangst lærer man på kurset?


Træningen indeholder mange af de samme effektive metoder, som jeg bruger i mine individuelle terapiforløb. På kurset guides du, step-by-step, til at træne med metoderne, og du kan løbende evaluere, hvor langt du er nået i arbejdet med angsten.

Der er ikke én psykologisk metode, der virker for alle mennesker. Derfor vil du blive præsenteret for to forskellige metoder i træningen:

  1. Gradueret eksponering, som er en meget effektiv behandlingsmetode mod angst fra Kognitiv Adfærdsterapi (KAT) og
  2. Redskaber fra Compassionfokuseret Terapi (CFT), der mindsker selvkritik og gør det muligt for dig at tage omsorgsfuldt og ordentligt hånd om angsten.

Vil du have besked, når de nye datoer for kurset kommer?

Ja, jeg vil gerne have en e-mail, når der kommer datoer for det næste kursus, nye blogindlæg om fødselsangst eller psykologens gode råd til en fødsel med mindre angst!