Om SUHL’s Klinik

For din psykiske sundhed

SUHL’s arbejder for øget psykisk sundhed under graviditet og barsel ved at tilbyde specialiseret og evidensbaseret psykologbehandling. Psykiske vanskeligheder i forbindelse med graviditet, fødsel eller barsel – fødselsdepression, angst, OCD, fødselsangst og traumereaktioner efter fødsel – kan behandles med god effekt. Mange gravide og ammende ønsker ikke medicinsk behandling, og psykoterapi kan derfor være et rigtigt godt førstevalg i behandlingen.

Hjemmebehandling for at gøre det muligt for dig

Hvis du ikke kan komme ind på klinikken, kan jeg komme hjem til dig, eller vi kan tale over internettet. Der kan være mange ting, der forhindrer en gravid eller nybagt mor i at komme hjemmefra. Måske er du sengeliggende for at forhindre for tidlig fødsel. Måske har angsten taget magten og gør det umuligt at komme hjemmefra. Måske orker du det bare ikke.

Jeg kører ud til hjemmebesøg i en radius af 20 km fra Silkeborg og Herning. Hjemmebesøg koster 500 kr. oveni terapisessionens pris. Hvis du bor længere væk, kan vi tale (face time) vha. en sikret forbindelse over internettet. Ring eller send en e-mail og lad os finde en løsning.

Imod skyld, skam og tabu

På trods af at rigtigt mange gravide og barslende kvinder oplever stress og psykiske vanskeligheder, er disse oplevelser og følelser fortsat et stort tabu. Mange skammer sig over ikke at have det godt. Og nogle føler sig skammet ud af andre. Følelsen af skam kan forstærke nedtryktheden og føre til, at man isolerer sig fra andre mennesker. Det bliver sværere at få sagt til nogen, hvordan det står til.

Tabuet må nedbrydes, og viden er en vigtig brik i kampen mod stigmatisering.