Present State Examination

Kursus i Present State Examination (PSE)

Live online kursus i Present State Examination (PSE) for Psykologer den 19., 20. og 21. september, 2022.

Kurset er udsat fra maj til september!

Vil du gerne kunne undersøge, om dine klienter opfylder de diagnostiske kriterier for depression, OCD, mani eller skizofreni? Er du i tvivl om, hvad forskellen er på en overlødig ide, en vrangforestilling og en bizar vrangforestilling? Synes du, det kan være svært at bedømme, hvornår en klients vanskeligheder har en sværhedsgrad, så det kan kaldes psykopatologi?

Hvis ja, så er dette kursus for dig!

Present State Examination (PSE) er et semistruktureret diagnostisk interview, der kan bruges til både unge og voksne. På kurset undervises i, hvad PSE er, og hvordan du bruger interviewet korrekt. Der gennemgås også et hav af diagnosekategorier og psykopatologiske symptomer, så du ved, hvad der er hvad, før du skal i gang med at bruge interviewet.

 

Efterfølgende PSE-supervision

Udover de tre undervisningsdage i maj er der mulighed for at tilvælge 6 timers PSE-supervision den 1. og 2. november fra kl. 9.00 til kl. 12.00. Jeg håber, du har lyst til at deltage i supervisionen og har derfor sat prisen relativt lavt (1.600 kr. for 6 timers gruppesupervision).

Supervisionsgruppen i juni består af max 6 supervisander, og supervisionen foregår ligeledes online. Hver supervisand forventes at medbringe en optagelse af et PSE-interview (lyd eller video) til supervisionen.

 

Praktisk information

Datoer for kurset: 19., 20. og 21. september, 2022, kl. 9.00-12.30

Datoer for supervision: 1. og 2. november, 2022, kl. 9.00-12.00.

Sted: Online.

Pris:

3.600 kr. for PSE-kurset uden efterfølgende supervision.

5.200 kr. for PSE-kurset plus 6 timers gruppesupervision.

Priserne er inkl. PSE-bogen (med spiralryg), der kommer med posten før kurset.

Tilmelding: Tilmelding på tlf. 29712160 eller e-mail: psykologannsuhl@gmail.com

Deltagere: Kurset er målrettet psykologer, men læger o.lign. faggrupper er også velkomne. Deltagerne på kurset er oftest psykologer, der arbejder i psykiatrien, plus psykologer i privat praksis, i kommunalt regi eller andre steder, hvor man møder klienter med psykiske lidelser og symptomer.

Underviser: Specialpsykolog i Psykiatri, Ph.d. Ann Suhl Kristensen. Jeg har mange års erfaring med at bruge PSE i den diagnostiske udredning, har undervist i PSE siden 2005 og har desuden fornøjelsen af at være med i en international arbejdsgruppe under WHO, der reviderer og videreudvikler PSE. Jeg er certificeret underviser i SCAN og PSE (WHO-regi). Læs evt. mere om mine faglige kvalifikationer.

Kurset er forhåndsgodkendt med 10 timer under emneområdet 12.4.4.2.1. Klinisk psykologisk undersøgelsesmetodik til specialistuddannelsen i psykoterapi, voksne, og specialistuddannelsen i psykopatologi.

Supervisionen kan bruges til autorisation eller til specialistuddannelsen som supervision af udredning.